miercuri, 30 noiembrie 2011

PISCINA BARCELONA " SALONUL INTERNATIONAL DE PISCINE"




La sfarsitul lunii octombrie a avut loc la Barcelona Expozitia internationala Piscina BCN.
Acest targ este unul din cele cateva targuri europene de mare anvergura si importanta in domeniul piscine, spa si wellness, ce dau tonul si creioneaza tendintele sezonului viitor.
Piscina BCN a reunit 311 expozanti din 23 de tari, trecandu-i portile vizitatori din 127 de tari.
S-au dat premii pentru cel mai durabil produs si pentru cel mai inovativ.

Cel mai durabil produs este considerat “lemnul tehnologic “ o alternativă inteligentă, economica, sigură şi durabilă, care poate fi intrebuintat pentru zona în aer liber din jurul piscinei sau pentru zona de spa şi wellness.  

Acest material este un microcompozit de lemn obţinut în principal din lemn reciclat (aschii sau rumegus) in proportie de 70% amestecat cu o rasina polimerica in proportie de 30%.
Acest material revolutionar are o garanţie de 25 ani impotriva putrezirii şi a termitelor, nu are nevoie de uleiuri sau lacuri şi nu se deformeaza. De asemenea, este rezistent la umiditate, apă, zăpadă, gheaţă şi soare. Are proprietăţi antiderapante chiar atunci când este ud.

Premiul pentru cel mai inovativ produs a fost adjudecat de un sistem mineral de tratare a apei care combina toate echipamentele intr-un singur dispozitiv ( aparat de electroliza, filtru cu mediu de diamant,pompa si mixul de minerale) .

Este un nou produs de tratare a apei prin electroliza folosind minerale precum potasiul si magneziul. Este o alternativa propusa pentru o apa mai sanatoasa si pentru protejarea mediului. Principala substanta folosita este Clorura de magneziu (MgCl2) din marea moarta. Marea moarta contine 50,8% clurura de magneziu si 4,4% clorura de potasiu. Aceste doua minerala reprezinta baza amestecului folosit.

De asemenea un produs ce a concurat in cursa pentru titlu a fost „piscina bio”.


Piscina Bio este realizata fara proceduri de constructie complicate sau care implica cimentul. Doar escavare dupa forma si adancimea dorita,  apoi dispunerea unor paturi succesive de materiale speciale, terminand cu un strat de granule de piatra naturala combinate cu rasini si alte materiale performante pentru rezistenta si consolidare. Rezultatul: o piscina unica, personalizata, compatibila din punct de vedere estetic cu mediul inconjurator, fara sa piarda nimic din rezistenta structurala. 
Si in 2012 se va pune accentul pe segmentul eco-friendly si pe siguranta consumatorului !